Friday, March 14, 2008

Oud Hollandsch snoepen


We zijn weer terug van een ontzettende lange reis, een erg leuke vakantie en niet te vergeten prachtige bruiloft. Zondag 3 maart vlogen we naar oud Hollandsche bodem, Aruba. Roland en Renate (nu officieel mijn schoonzus ;)) hebben daar hun huwelijk gevierd.

Het was een hele wereld reis om bij Aruba te komen. Een vlucht van bijna 23 uur exclusief wachttijd van Phnom Penh - via Bangkok en New York naar Oranjestad - Aruba. Zo hebben we de halve wereld gehad, en zelf het luchtruim van Alaska betreden. Dit is natuurlijk erg stoer alhoewel we toch daar niets van zagen. ;-)

Aangekomen op Aruba, hebben we ons met de taxi naar het hotel laten brengen. Tamarijn, een enorm resort met leuke huisjes die pal aan de Caribische zee liggen. Stap buiten je huisje en je staat met een been in het strand zand en het andere in zee. Beter kan toch niet?! Na een aantal uurtjes arriveerden de anderen ook en was de familie weer herenigd. Erg leuk om iedereen weer te zien. Zelfs Ruben en Tomas waren niet zo verlegen als in december toen we even naar Nederland waren geweest.

Het hotel waar we bleven was all inclusive en betekent dus dat we van alles gratis gebruik mochten maken, en ook het eten en drinken was onbeperkt. Je kunt wat van Nederlanders zeggen maar Amerikanen maken daar nog meer ge(mis)bruik van! Als we even genoeg hadden van zon, zee en strand konden we zelfs de televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland, BVN, kijken. Wat een uitkomst voor twee Nederlandse Cambodjanen. Het NOS journaal, de wereld draait door, Pauw en Witteman!!!
Een mooie Anolis

5 Maart was het dan zover, de huwelijksdag. Om 14h00 lokale tijd en uitgedost in onze mooiste kleding gingen we naar het Stadhuis in Oranjestad. Een vrolijk groen gebouw waar het ja-woord gegeven zou worden. En natuurlijk ook gebeurde. Na deze plechtigheid werd er ook nog een keer getrouwd op het strand van Eagle beach. Versierde stoelen en een rode loper stonden en lagen klaar en ook hier kon de plechtigheid gebinnen. Deze keer niet door een enige echte Arubaanse ceremoniemeester maar een Amerikaan. Deze beste man had de mooiste woorden van ons getrouwde paar - Hallelujaaaaaaa, Amen. We konden ons lachen nog net inhouden... Daarna hebben we nog een fotosessie op het strand gedaan en later op de avond heerlijk gegeten en Roland en Renate beladen met speeches en cadeau's.
Het kersverse Echtpaar



Na de erg mooie en leuke dag was alle stress voorbij en kon iedereen genieten van een welverdiende vakantie - nog meer zon, zee en strand. Tijd om het eiland te gaan verkennen. We hebben gesnorkeld bij Baby Beach. Sarah en ik zijn samen met Rene en Melanie gaan duiken. Een wrakduik bij de Antilla en een reef duik. Wat is het daar mooi zeg! Ontzettend veel gezien maar helaas waren deze duiken erg commercieel en werd je in een sneltrein vaart onderwater geleid. Mooie koralen en ander onderwater gespuis maar niet helemaal relaxed.

De voorlaatste dag is Sarah samen met Melanie gaan paardrijden langs de kust en ben ik samen met de mannen op stap gegaan.




Met een jeep hebben we met de mannen de kustlijn van Aruba verkend. Begonnen bij de zuidkant, die heerlijke toegankelijk is, gingen we uiteindelijk verder aan de noordzijde van het eiland wat een groot ruw koraalbrok is. Steile hellingen, rotspartijen, losse stenen, we hebben heel wat getrotseerd. Het was een onvergetelijk rit van een kleine 6 uurtjes. Tijdens deze rit heb ik nog wat familie leden laten schrikken door van een rots naar beneden in het water te vallen omdat een golf me van die rots af sloeg, maar ik ben er gelukkig met wat schaafwonden, gekneusde ribben en een grote blauwe plek vanafgekomen. Dit was gelukkig de voorlaatste dag dus heeft dat niet de bruiloft en vakantie mogen verpesten.

Maandag was weer het moment dat iedereen ging vliegen en onze wegen scheidden. Sarah en ik naar Cambodja en de rest naar Nederland terug. Gelukkig was er nu een kleine onderbreking van een halve dag in New York. 's Avonds probeerden we dan zo snel mogelijk naar ons hotel te gaan aan Times Square. Dit was een uurtje van JFK airport en tijdens de rit hebben we de hele skyline van New York bij avond gezien. Dit was eigenlijk wel heel mooi om te zien, zelfs vanuit de taxi.

Toen we gearriveerd waren bij het hotel hebben we snel onze spullen gedropped om toch nog iets mee te krijgen van Time Square en Broadway. Het was echt pal om de hoek van het hotel. Enorme verlichte straten en hordes mensen. Voor ons is dat een hele openbaring omdat we natuurlijk alleen maar Phnom Penh gewend zijn als grote stad en diegene die hier geweest zijn weten goed waar we het over hebben. Lage gebouwen en niet echt een enorme metropole.

Helaas hadden we niet echt rekening gehouden met het klimaat in New York tijdens het pakken van onze tassen en waren we dus niet voorbereid op 6 graden. Ik had gelukkig wel schoenen bij me maar mijn arme meisje had alleen maar haar flipflops en een training jasje. Dat was dus laag over laag over laag door de straten van New York lopen. En nog steeds koud! Na een old skool hot dog van een straat verkoper, wat we uiteraard moesten doen, zijn we maar teruggekeerd naar de warme hotel kamer en gaan slapen omdat de volgende ochtend we alweer vroeg op JFK moesten zijn.


De taxi zou ons om 7h00 komen ophalen. Toen we de straat op liepen stond er helemaal niet zo'n amerikaanse coole gele cab (taxi). Zouden ze ons vergeten zijn en missen we dadelijk ons vliegtuig? Blijkt dat die enorme, en dan ook enorme limousine die voor onze neus stond de taxi te zijn. Een ritje in een auto met glitters en champagne glazen, en communiceren met de chauffeur via intercom was best cool! 19 Uur later stonden we weer helemaal gebroken in Phnom Penh en was helaas de vakantie weer voorbij. En nu zijn we dus weer vollop aan het werk.